C House / Design Collective Architect

first_img Year:  ArchDaily Manufacturers: Hansgrohe, Gaggenau, Mitsubishi Electric, Toto, Acor, Fascina, Netwood Floors Save this picture!© Creative Clicks+ 36Curated by María Francisca González Share David Chan, MunInn Chan, Quah Zheng Wei C House / Design Collective ArchitectSave this projectSaveC House / Design Collective Architect ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/910759/c-house-design-collective-architect Clipboard Architects: Design Collective Architect Area Area of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/910759/c-house-design-collective-architect Clipboard “COPY” Houses Lead Architects: Malaysia 2018 Photographs:  Creative Clicks Manufacturers Brands with products used in this architecture project Area:  1200 m² Year Completion year of this architecture project Photographs Projects “COPY” Interior Design:PeiSan Wong, Cherry ChungMechanical + Electrical Engineer:Perunding MNE-MexergyQuantity Surveyor:Edmund ShipwayCity:Kuala LumpurCountry:MalaysiaMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Creative ClicksRecommended ProductsWoodBruagBalcony BalustradesDoorsLinvisibileLinvisibile Curved Hinged Door | AlbaDoorsLonghiDoor – HeadlineDoorsC.R. LaurenceCRL-U.S. Aluminum Entice Series Entrance SystemText description provided by the architects. The project is built over 2 plots of land located in the affluent and matured residential enclave of Damansara Heights, Kuala Lumpur. The average residential plot in the area has a lot size of 600m2 with a standard double-storey house built in the 1980s. The houses were of a small built up and generic.Save this picture!© Creative ClicksOver the years, many homes were sold, demolished and rebuilt to reflect the current needs. Houses with more rooms were built to accommodate larger family units of multiple generations. Standards of living were higher with the increased in property value. Local guidelines also provided for the increase in storey height, density and size of homes.Save this picture!© Creative ClicksSave this picture!Diagram 04Save this picture!© Creative ClicksThese conditions encouraged an extended period of transition to the surrounding site. The context were still in a state of flux with neighbouring homes putting up ‘for sale’ signs and some having just been transacted and new houses are being planned. The approach for the design of C-House took all these into consideration and attempted to address the future context of its surrounding of what would be.Save this picture!© Creative ClicksDesign BriefThe young couple bought the 2 plots of land with the intention to build their home for their growing family. The house is to cater for their long term needs and is to have sufficient space and flexibility.Save this picture!© Creative ClicksA detailed and extensive design brief was discussed which includes rooms for grandparents, maid’s quarters, guest rooms and home offices as well as planning considerations to adhere to their specific ‘fung-shui’ placements, orientations and guidelines.Save this picture!© Creative ClicksSave this picture!Ground Floor planSave this picture!© Creative ClicksShifting BoxesThe design in essence consists of 2 rectilinear boxes that are places on top of one another but shifted out of alignment. This shifting of the boxes create a covered verandah along the ground floor and a terrace on the upper level.Save this picture!© Creative ClicksThis shift also breaks the continuity of the vertical core, allowing for a secured control point and physical separation of the public and private spaces along the staircore.Save this picture!© Creative ClicksModernity in the tropics.C-House explores the idea of a modern minimalist form adopting the principles of tropical architecture and design. Principles of natural ventilation is achieved by restricting the building depth to ensure effective crossing of fresh air throught the house. Operable sliding windows and doors are located on opposite sides to allow for air to move through the building.Save this picture!© Creative ClicksInternal voids and staircases are designed as heat stacks to extract warm air upwards to be exhausted through openings above.  The front of house faces north-west (315°N) and is considerably warm under a hot afternoon sun. To manage natural daylighting and avoid excessive heat gain, vertical sun shading elements are introduced along the north-west façade (front elevation). A landscaped garden provides shade on the south-western side.Save this picture!© Creative ClicksProject gallerySee allShow lessInventronics Tonglu Production Factory (Phase1) / GLASelected ProjectsTacoma Art Museum Benaroya Wing / Olson KundigSelected Projects Share C House / Design Collective Architect CopyHouses•Kuala Lumpur, Malaysia CopyAbout this officeDesign Collective ArchitectOfficeFollowProductsGlassSteelConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesKuala LumpurMalaysiaPublished on February 06, 2019Cite: “C House / Design Collective Architect” 05 Feb 2019. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPartitionsSkyfoldChoosing the Skyfold Wall for Your SpaceGlass3MSun Control Window Film in MarkthalBathroom AccessorieshansgroheBath & Shower ThermostatsCabinetsFlorenseCabinet – FloAirWood Boards / HPL PanelsBruagStair Railing – CELLON®LightsLouis PoulsenOutdoor Lighting – Flindt GardenBathroom AccessoriesBradley Corporation USAHigh Speed Hand Dryers – Aerix+BoardsForestOneLaminate – EGGER laminatesAcousticSchöckStaircase Insulation – Tronsole®Metal PanelsRHEINZINKPanel Systems – Horizontal PanelWall / Ceiling LightsA-LightAccolade Wall Light at River Dental OfficeBricksStröherClinker Brick Slips – StiltreuMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img

0 thoughts on “C House / Design Collective Architect”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *