Yongin Dongsanjae / Lee.haan.architects

first_imgManufacturers: Auro, Cleanup, EAGON CORP, VMZINCStructure Design:Chanwook ParkMech & Elec Design:Jinwon engineeringConstruction:Woorimaeul A&CLandscape Design:studio KnLCity:YonginCountry:South KoreaMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Youngchae ParkRecommended ProductsFiber Cements / CementsEQUITONEFiber Cement Facade Panel NaturaWoodBruagBalcony BalustradesFiber Cements / CementsSwisspearlSwisspearl Largo Fiber Cement PanelsMetallicsStudcoWall Stop Ends – EzyCapText description provided by the architects. The site has somehow constrained conditions that lands are adjacent at the north and south, and the main road and the apartment complex over a buffer green exist on the east side.Save this picture!© Youngchae ParkThe house was planned to associate with the couple client in their 50s who have a grown-up kid and become friendly. Also, the house provides a privacy, communicates with the outdoor space and brings the light deep into the house.Save this picture!© Youngchae ParkSave this picture!Plans / SectionsSave this picture!© Youngchae ParkOn the site where three sides of the land are surrounded by adjacent houses, the house was arranged with the ‘L’-shape making the garden open toward the southeast side where the buffer green zone exists. The living room and the kitchen on the first floor are pushfully open toward the garden in order to be seen as a wide and bright space as the center area of the house. The kitchen area having the different level extends to the outside through the garden deck planned as the same level, and the open staircase supported by one side of the walls makes the living room large.Save this picture!© Youngchae ParkAt the rear garden resulting from the plan of securing a parking lot space, the moving path to the living room and the kitchen was planned. Also, a Toenmaru(recessed Korean Maru) where rain is blocked provides a additional function of the rear garden. The exterior terrace in the second floor was made the inside to be open toward the outside without neighbor’s eyes by letting it deep into the corridor. The attic created by utilizing the high height of the ceiling according to the ordinance of sloping roof application is the workroom of the son whose major is the art. A skylight at the corridor to the attic brings the natural light to the attic and the corridor.Save this picture!© Youngchae ParkThe finishing materials are the Goeungseok(Korean stone) and the Ipe(wood) having a durability. The Goeungseok(stone) was dabbedly finished to show the texture, and the spatial interval was adjusted to emphasize the horizontal pattern. In the first floor where people’s eyes and hand are easily attracted, Ipe(wood) was installed to create a friendly atmosphere.Save this picture!© Youngchae ParkProject gallerySee allShow lessEcologies of Prosperity For the LivingArchitecture BooksSchool Dormitory for 100 Students / ASA StudioSelected Projects Share Architects: Lee.haan.architects Area Area of this architecture project South Korea Projects Houses ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/910630/yongin-dongsanjae-leaarchitects Clipboard “COPY” 2016 Area:  196 m² Year Completion year of this architecture project CopyHouses•Yongin, South Korea Photographscenter_img “COPY” Year:  CopyAbout this officeLee.haan.architectsOfficeFollowProductsWoodStoneConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesYonginSouth KoreaPublished on February 02, 2019Cite: “Yongin Dongsanjae / Lee.haan.architects” 01 Feb 2019. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPartitionsSkyfoldChoosing the Skyfold Wall for Your SpaceGlass3MSun Control Window Film in MarkthalBathroom AccessorieshansgroheBath & Shower ThermostatsCabinetsFlorenseCabinet – FloAirWood Boards / HPL PanelsBruagStair Railing – CELLON®LightsLouis PoulsenOutdoor Lighting – Flindt GardenBathroom AccessoriesBradley Corporation USAHigh Speed Hand Dryers – Aerix+BoardsForestOneLaminate – EGGER laminatesAcousticSchöckStaircase Insulation – Tronsole®Metal PanelsRHEINZINKPanel Systems – Horizontal PanelWall / Ceiling LightsA-LightAccolade Wall Light at River Dental OfficeBricksStröherClinker Brick Slips – StiltreuMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/910630/yongin-dongsanjae-leaarchitects Clipboard Photographs:  Youngchae Park Manufacturers Brands with products used in this architecture project ArchDaily Yongin Dongsanjae / Lee.haan.architectsSave this projectSaveYongin Dongsanjae / Lee.haan.architects Save this picture!© Youngchae Park+ 22Curated by María Francisca González Share Yongin Dongsanjae / Lee.haan.architectslast_img

0 thoughts on “Yongin Dongsanjae / Lee.haan.architects”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *