DD House / Hoang Vu Architect + SALA Landscape & Architecture

first_imgPhotographs:  Tô Nguyễn Manufacturers Brands with products used in this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/924211/dd-house-hoang-vu-architect-plus-sala-landscape-and-architecture Clipboard Vietnam CopyHouses•Thủ Dầu Một, Vietnam CopyAbout this officeHoang Vu ArchitectOfficeFollowSALA Landscape & ArchitectureOfficeFollowProductsWoodConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesOn FacebookThủ Dầu MộtVietnamPublished on September 04, 2019Cite: “DD House / Hoang Vu Architect + SALA Landscape & Architecture” 04 Sep 2019. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodSiding Façade SystemWindowsMitrexSolar WindowMetal PanelsAurubisPatinated Copper: Nordic Green/Blue/Turquoise/SpecialMetal PanelsDri-DesignMetal Panels – CopperIn architectureSikaBuilding Envelope SystemsExterior DeckingLunawoodThermowood DeckingMembranesEffisusFaçade Protection – Breather+Metal PanelsPure + FreeFormCustom Metal Cladding – Legacy Fund 1 BuildingWood Boards / HPL PanelsInvestwoodWood Fiber Partition Walls – ValchromatDoorsLinvisibileLinvisibile FILO 10 Vertical Pivot Door | BrezzaSkylightsFAKROEnergy-efficient roof window FTT ThermoToilets / BidetsBritexToilets – Accessible Centurion PanMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream City:Thủ Dầu MộtCountry:VietnamMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Tô NguyễnRecommended ProductsDoorsSolarluxBi-Folding Doors – EcolineDoorsdormakabaEntrance Doors – Revolving Door 4000 SeriesWoodEGGERLaminatesDoorsGorter HatchesRoof Hatch – RHT AluminiumText description provided by the architects. This project is a dwelling of a three-generation-family. It is located in a quiet residential area. The house needs to be ventilated to make the most of the surrounding air. The architect always wants to bring the client not only a convenient residence but also an experience of space, light, and wind.Save this picture!© Tô NguyễnSave this picture!Ground Floor PlanSave this picture!© Tô NguyễnThrough a narrow corridor to go into the inner house, it opens a continuous space along a horizontal and vertical axis of the building core, which is surrounded by private bedrooms separating inside and outside of the house. In order to take advantage of natural conditions, the chain of spaces from the living room to the dining room and the kitchen is connected with a small extended intervale garden as a ventilation corridor that provides fresh air and sunlight for whole space, which makes the partition is just a relative element. This is an essential point in the context of cities in humid tropical climate zone.Save this picture!© Tô NguyễnThe core space becomes a dynamic area that contains many different activities of family members at the same time. They can work on their own or communicate with each other whenever they want. The dining and recreation rooms are fully functional for working, playing while enjoying the green courtyard. The dining table is designed straight to increase interaction between common space and nearby inner garden. It makes people feel the change of the weather through natural light, wind and even raindrops.Save this picture!© Tô NguyễnSave this picture!SectionSave this picture!© Tô NguyễnThe design focuses on a “Journey to space” experience. Therefore, the distance between bedrooms is extended to users can explore on foot. Along stair paths and corridors, there are different senses of architecture and lighting opened. Finally, with this project, we want to express new ideas about spatial configuration harmonizing with the local context.Save this picture!© Tô NguyễnProject gallerySee allShow lessDeskopolitan Renovation / Franklin AzziSelected ProjectsJiangshan Martyrs Memorial Hall / UADSelected Projects Share Projects ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/924211/dd-house-hoang-vu-architect-plus-sala-landscape-and-architecture Clipboard “COPY” Manufacturers: AutoDesk, TAICERA, AnCuong, TOA Lead Architect: Year: center_img Houses 2018 ArchDaily “COPY” DD House / Hoang Vu Architect + SALA Landscape & Architecture Hoang Vu DD House / Hoang Vu Architect + SALA Landscape & ArchitectureSave this projectSaveDD House / Hoang Vu Architect + SALA Landscape & ArchitectureSave this picture!© Tô Nguyễn+ 21Curated by Paula Pintos Share Architects: Hoang Vu Architect, SALA Landscape & Architecture Area Area of this architecture project Area:  119 m² Year Completion year of this architecture project Photographslast_img

0 thoughts on “DD House / Hoang Vu Architect + SALA Landscape & Architecture”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *